07. september 2024
Facebook
pondelok, 15 júl 2024 18:00

Ďalšia loď v Červenom mori sa stala terčom útoku, pravdepodobne ho podnikli húsíovia

Written by 
Rate this item
(0 votes)

15.7.2024 (SITA.sk) - Ďalšia loď sa stala terčom útoku v Červenom mori, pričom sa predpokladá, že ho podnikli jemenskí povstalci húsíovia. Kapitán lode, ktorú v pondelok napadli, hlásil, že na ňu pri pobreží jemenského prístavu Hudajda zaútočili tri malé plavidlá, z ktorých dve boli s posádkou a jedno bez posádky. Uviedla Britská organizácia pre námorné obchodné operácie (UKMTO).

Viac o téme: Izraelsko-palestínsky konflikt

„Malé plavidlo bez posádky do lode narazilo dvakrát a dve malé plavidlá s posádkou na loď strieľali," informovala UKMTO. „Loď prijala sebaobranné opatrenia, po 15 minútach malé plavidlá od útoku upustili," dodala. Kapitán neskôr nahlásil dve vlny útokov raketami v rozmedzí približne 45 minút, ktoré explodovali v tesnej blízkosti plavidla. Útoky však loď nepoškodili a nikto z jej posádky neutrpel zranenie, uviedla UKMTO, ktorá meno ani vlajku lode nezverejnila. Húsíovia sa k tomu bezprostredne nevyjadrili. Môže však trvať hodiny alebo dokonca dni, kým sa k zodpovednosti za útok prihlásia.

Viac k témam: Húsíovia, Izraelsko-palestínsky konflikt, útok na loď
Zdroj: SITA.sk - Ďalšia loď v Červenom mori sa stala terčom útoku, pravdepodobne ho podnikli húsíovia © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 36 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner